Het Adoptie Atelier

coaching, therapie en groepswerk bij adoptie- en afstammingsvraagstukken

Begeleiders groepswerk

De adoptiegroepen en workshops worden begeleid door Maarten. Bij een aantal workshops en themadagen wordt Maarten terzijde gestaan door Anne, Hartini of Seema

Anne Verbeeck

Mede begeleider Partnerdagen


Anne (1975) is TA therapeut en Jungiaans therapeut. Anne is zelf niet geadopteerd, maar is wel ervaringsdeskundige als levenspartner van een geadopteerde. In 2009 heeft zij een relatie gekregen met Maarten en in 2011 zijn zij samen getrouwd. Ook heeft Anne een oudere zus die is geadopteerd. In die zin is zij goed bekend met meerdere kanten van adoptieproblematiek. Samen met Maarten begeleidt zij de partnerdagen. Maarten en Anne vinden het belangrijk dat de stellen die deelnemen aan een partnerdag ook door een stel begeleid worden, zodat beide perspectieven in een relatie voldoende belicht worden.

Anne: "Of een relatie nu goed of slecht is, je partner is altijd de ideale leraar voor jou. Dat geldt ook voor Maarten en mij. De gevolgen van Maartens adoptieachtergrond voor onze relatie worden, vooral in stressvolle situaties, zeker af en toe nog wel eens zichtbaar. Maar het is aan mij hoe ik hier mee om ga. Daarbij heb ook ik een geschiedenis en daar moet Maarten dan weer mee dealen. Desondanks zijn wij voor elkaar het beste wat ons is overkomen. We zien liefde als een werkwoord en blijven open staan om, zowel individueel als samen, te blijven groeien.

Hartini van Rijssel

Mede begeleider workshop Adoptie & Je Brein

Hartini (1981) is werkzaam als Adoptie- en relatiecoach vanuit haar praktijk Hart & ACT in Gouda. Hierbij maakt zij voornamelijk gebruik van de ACT methode. Zij is begaan met haar cliënten en heeft compassie voor en inzicht in de mensen die bij haar komen voor ondersteuning in hun eigen proces. Ze weet ACT vanuit een nonduale visie op een prettige en heldere manier over te brengen.

Hartini heeft opleidingen gedaan in o.a. Acceptance & Commitment Therapy, Relatiecoaching, Tafelopstellingen, Holistische kinderyogatherapie en Rouwtraining. 

Hartini: "Ik werd zelf geadopteerd met vier maanden. Als kind groeide ik op in een warm gezin met zorgzame ouders en een lieve zus. Pas tijdens mijn adolescentie liep ik daadwerkelijk tegen mogelijk adoptie-gerelateerde thema’s aan. Toen ik terugging naar mijn geboortegrond, Indonesië, voelde ik in iedere cel van mijn lichaam dat ik thuiskwam. Het innerlijk conflict dat dit bij mij teweegbracht, was uiteindelijk de grootste zoektocht voor mij.

Met behulp van de juiste begeleiding, vond ik een weg. Mede daarom kan ik goed begrijpen wat een geadopteerde tijdens zo’n strijd nodig heeft en gepaste hulp bieden."

Seema Ouweneel

Mede begeleider themadag Adoptie & Veerkracht

Seema is werkzaam als coach vanuit haar eigen praktijk Physis. In haar werk richt zij zich op de vraag hoe je met het opbouwen van positieve mentale spieren de regie over je eigen bestaan kunt voeren, ook als je geadopteerd bent. Hierbij inspireert zij anderen door haar eigen reis te delen in het ontwikkelen van positieve mentale spieren. Seema geeft masterclasses over stresspatronen en hoe je die kunt doorbreken. Haar cliënten komen bij haar terecht om in beweging te komen voor een toekomst waarin voor vrijheid wordt gekozen. 

Seema: : Doen zorgt voor vooruitgang, Denken hebben we nodig om feiten te verzamelen. Voelen helpt ons om te ontdekken of we op het juiste pad zitten. Doen zorgt dat we uitkomen waar wij willen zijn. Zo ben ik ook omgegaan met mijn adoptieachtergrond. Uit India geadopteerd geloof ik toch in het feit dat we allemaal kunnen floreren. We kunnen allemaal onze eigen mogelijkheden zien van uit het Hier en Nu en ons daarbij niet laten verlammen door verhalen die we onszelf hebben verteld."